divendres, 16 de març de 2012

Charles Pierre BaudelaireCharles Baudelaire va néixer a París el 9 d'Abril de 1821 i va morir a la mateixa ciutat, París, a l'edat de 46 anys el 31 d'agost de 1867.
Va ser un poeta, crític i traductor francès del segle XIX.
A causa de la vida bohèmia que portava se'l va anomenar el poeta maleït. Des de molt jove es va convertir en un addicte a les drogues.
El 1841 va començar a participar en els cercles literaris i artístics i va destacar aviat com a crític d'art. També va ser pioner en el camp de la crítica musical i va traduir poesies d'autors com Edgar Allan Poe.
Baudelaire és considerat un dels més grans poetes del segle XIX, per l'originalitat de la seva concepció i la perfecció de la forma. És sens dubte el poeta de la modernitat francesa. Més que cap altre del seu temps, representa al poeta de la civilització urbana contemporània.
Va ser el poeta de major impacte en el simbolisme francès. Lesinfluències més importants sobre ell van ser Théophile Gautier, Joseph de Maistre (de qui va dir que li havia ensenyat a pensar) i, en particular, Edgar Allan Poe, a qui va traduir extensament.
Màrius Torres, també simbolista, admirava Baudelaire i les seves poesies, per tant es freqüent trobar-lo nombrat en algunes poesies de Torres.
Les Obres més importants de Baudelaire van ser:
En poesia: Les Flors del Mal; Els Paradisos Artificials.
En prosa: Petits poemes en prosa; Diari íntim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada